Skip to content
Reduce heat by tinting your car

9 grunner til å tone bilvinduene


Hvis du har tanker som så mange andre har når det kommer til å tone rutene på bilen din, tenker du nok ikke på å tone vinduene før det er for sent. På den tiden har du klaget, svettet og sverget på at bilen er så varm. I tillegg har nok sola allerede begynt å skade bilens interiør og det kan bli dyrt å reparere. I dette blogginnlegget skal vi diskutere 9 grunner til at det er bra å tone bilvinduene så fort som mulig!

1) TONEDE VINDUER BESKYTTER BÅDE DEG OG PASSASJERENE DINE MOT SKADELIGE UV- OG A-STRÅLER

Solen kan være utrolig skadelig for huden din, og selv om du ikke tilbringer mye tid utendørs, blir du fortsatt utsatt for dens skadelige UV-stråler mens du kjører. Å sote bilvinduene hjelper til med å blokkere strålene og beskytte huden din. Solarplexius solbeskyttelse Blokkerer opptil 90 % UV-A og UV-B stråler.

Hold temperaturen i bilen kjølig og behagelig

2) TONEDE VINDUER HOLDER BILENS KLIMA KJØLIGERE

Hvis du bor i et varmt klima, vet du hvor elendig det kan være å sette seg i en bil som har stått i solen hele dagen. Varmen kan være uutholdelig, og den kan til og med skade interiøret i bilen. Å tone vinduene dine bidrar til å holde temperaturen mer behagelig og bilens klima blir mye mer behagelig.

Vi har testet effekten av tonede vinduer fra Solarplexius mot solfilm i ulike temperaturer og merket at Solarplexius solskjerming bremser oppvarmingen inne i bilen med nesten 30 %. Du kan se resultatene av testen vår her på YouTube.

Sorgen Sie mit Scheibentönung für mehr Privatsphäre
Minimer sikten inn i bilen med tonede vinduer fra Solarplexius

3) AT DU FÅR BEDRE PERSONVERN MED TONEDE VINDUER

En oppsummering av hva det er som avgjør hvilken gjenstand som blir valgt til innbruddsobjekt, beskrives av mange som: “Det er muligheten som gjør tyven”.

Med tonede vinduer fra Solarplexius er det nesten umulig å se inn i bilen din fra utsiden. Uansett om du har handlet, oppbevart ting i bagasjerommet, lagt igjen håndvesken i baksetet eller at du har dyrt verktøy i varebilen, er godt personvern ofte svært ønskelig.

Beskytt deg mot lav sol om ettermiddagen eller tidlig om morgenen

4) TONING AV BILVINDUENE FORHINDRER GJENSKINN

Selv om det kun er lov å tone alle vinduene bak førerdøra i EU, hjelper det ofte å unngå uønsket gjenskinn fra solen. For eksempel, når solen står lavt på himmelen, hindrer toningen på bakruten at solen blender bakspeilet. Det gjør også at du som sjåfør føler deg tryggere bak rattet. Reiser du ofte med barn eller passasjerer i baksetet, bidrar også tonede vinduer fra Solarplexius til å unngå blending og sutring som vanligvis oppstår i forbindelse med at barn eller passasjerer får sol i øynene.

5) TONEDE VINDUER FORSINKER FALMING / ALDRING AV BILENS INTERIØR

Takket være Solarplexius-solbeskyttelsen som reduserer direkte sollys inn i bilen, er polstringen din bedre beskyttet mot falming. Bilens plastdeler kan også bli sprø over tid på grunn av UV-strålingen og limte overflater, hvor for eksempel syntetisk skinn med skumpolstring limes, begynner å flasse og løsne. Derfor kan det være lurt å bruke en sot av høy kvalitet som reduserer risikoen for at bilens interiør skades.

6) TONEDE RUTER PÅ BILEN KAN ØKE ANNENHÅNDSVERDIEN

Hvis du bestemmer deg for å selge bilen din, kan tonede vinduer øke verdien på kjøretøyet ditt. Stadig flere selskaper og leasingselskaper anbefaler tonede plastvinduer i stedet for solfilm, da plexiglass har mange fordeler for bedrifter og deres sjåfører.

Kjører du leasingbil har du fordelen av at du like enkelt som du monterer tonede vinduer fra Solarplexius kan demontere de ferdigkuttede solskjermene ved slutten av leasingperioden uten limrester og riper på bilvinduer. Det betyr at du slipper å betale dyre verkstedkostnader for å få skrapet av en sprudlende og skrapete solfilm uten å skade selve bilvinduet.

Tonede ruter kan hjelpe deg å spare drivstoff

7) AT TONEDE VINDUER KAN BIDRA TIL Å REDUSERE DRIVSTOFFORBRUKET

Tro det eller ei, tonede vinduer kan hjelpe deg med å redusere drivstofforbruket. Takket være kjøligere temperaturer i bilen trenger ikke klimaanlegget å jobbe like hardt for å kjøle ned bilen. Et kjøligere bilklima bidrar til å spare drivstoff, spesielt i trafikkork og lange bilturer.

8) TONEDE VINDUER PÅ BILEN DIN BESKYTTER OGSÅ ØYNENE DINE

Hvis du stadig trenger å myse øynene mens du kjører, kan det være veldig slitsomt for øynene. Å tone vinduene vil redusere mengden sollys som kommer inn, og det vil gjøre kjøringen mye mer komfortabel for deg og spesielt øynene dine.

9) TONEDE RUTER GIR BILEN ET PENERE UTSEENDE

Montering av toning/solfilm er en ofte ettertraktet stilig detalj som fremhever bilens utseende. Men som mange også glemmer, skaper det også et tryggere og mer behagelig klima for både sjåfører og passasjerer.

TONE BILVINDUENE DINE RASKT OG ENKELT MED SOLARPLEXIUS SOLBESKYTTELSE (PLEXITONING)

Dette er bare noen av fordelene med å tone vinduene på bilen din. Hvis du ikke har tonet bilrutene ennå, men tenker på det, anbefaler vi at du ser i vår bilsøker for å se om kjøretøyet ditt er tilgjengelig. Solarplexius tilbyr ferdigkuttet solbeskyttelse for mer enn 5 000 forskjellige bilmodeller. Bestill enkelt og greit på nett, du setter det sammen selv på ca 15 minutter. Da kan du nyte bilferien!

HAR DU NOEN ANDRE TIPS FOR Å TONE BILEN DIN?

Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor! Og husk å sjekke ut våre andre blogginnlegg for flere gode tips om å ta vare på bilen din. Takk for at du leste – 9 grunner til å falme bokser på bilen din.