Skip to content

SOTING AV RUTER MED FERDIGKUTTET SOLARPLEXIUS


SOTING FOR RUTER LAGET AV 1MM PC

Soting av bilruter med Solarplexius er mange ganger bedre enn solfilm. Det er flere grunner til å sote bilvinduene. Først av alt vil du redusere varmen, for slik å skape et mer komfortabelt bilklima for deg og passasjerene dine. I tillegg vil soting av bilruter motvirke innsyn i bilen, noe som reduserer risikoen for innbrudd. Ved å tone vinduene får bilen også et stilfult utseende.

Uansett hvilken type sot du velger, er det viktig å velge et produkt i høy kvalitet. Dette for å oppnå det  beste utseendet og komforten. Hvis du skal gjøre jobben selv, bør du velge en forhåndskuttet soting for å gjøre jobben enklere.

VANLIGE SPØRSMÅL OM SOTING AV RUTER

ER DET LOVLIG Å SOTE VINDUENE?

Ja, det er lovlig. I Norge og i store deler av Europa er det lovlig å sote vinduene bak sjåføren, i slik du ønsker. På den annen side, ingen vinduer skal utstyres med et strøk maling eller film. Dette kan forårsake forstyrrende refleksjoner eller kan medføre fare for gjenskinn av en annen trafikant. Speilfilm og lignende produkter er derfor ikke lovlige på noe vindu i bilen.

Vinduer på og foran førersetet, dvs. i førerens synsfelt “skal ha en llystransmittans i begge retninger på minst 75% for frontruten og minst 70% for et annet vindu. I teorien er det lov å sote sidevinduer foran, tom frontrute. I praksis er det imidlertid teknisk nesten umulig, da det ikke er et produkt som gjør det mulig å oppfylle kravene. Et vanlig bilvindu har en naturlig toning på 20-25%, fordi det ikke er klart glass. Derfor kan inngangsdørene ikke sotes mer enn 5% for å oppfylle lovens krav. En slik solfilm eller lignende sot, er ikke tilgjengelig på det åpne markedet.

HVORFOR SKAL JEG SOTE VINDUENE PÅ BILEN MIN?

Det er flere grunner til å sote bilvinduene. Først av alt vil du redusere varmen, for å skape et mer komfortabelt bilklima for deg og passasjerene dine. I tillegg vil du sote dine ruter for å motvirke innsyn i bilen, som reduserer risikoen for innbrudd. Ved å sote vinduene får bilen også et stilfult utseende. De fleste tror sannsynligvis at du soter bilruterna i en bil mørkt fordi du vil ha et kult utseende på bilen, men soting av ruter får deg også  til å få en kjøligere bil. 

solarplexius solskydd montering sidoruta

ER DET MULIG Å SOTE ALLEREDE FABRIKKSOTEDE RUTER?

Det er selvfølgelig mulig å sote vinduene med Solarplexius på allerede fabrikksotede bilruter. Fabrikksotede vinduer er vanligvis tonet fordi selve glasset er tonet, det vil si gradient. Det er derfor ingen film på film. Et vanlig otonet bilvindu har vanligvis en naturlig sot på 15 – 25 % i toningsgrad da vinduet ikke er helt krystallklart. Fabrikksotede ruter har normalt 25-30 % i toningsgrad.

KAN DU SOTE BILRUTER SELV?

Når du sote vinduene dine med Solarplexius, trenger du ikke verktøy. Vår forhåndskuttede polykarbonat-sot er plassert bak bilens interiør, ved hjelp av små klipp. Antall vinduer du vil tone, bestemmer hvor lang tid det tar å montere solskjerming på bilen, men vanligvis tar det ikke mer enn 15 minutter. Du får en perfekt tilpasset sot for bilruterne dine, takket være det faktum at solskjermingen vår allerede er kuttet for bilmodellen din. En annen fordel med soting av ruter med Solarplexius-soting, er at du ikke vil få synlige riper fra utsiden, hvis noen ved et uhell tar på vinduet fra innsiden. Materialet er gjennom tonet og uknuselig. Les mer om hvor jevnt og enkelt du monterer Solarplexius solbeskyttelse og soting selv her.

HVOR MYE KOSTER DET Å SOTE VINDUENE?

Når du bestiller hos oss, produseres Solarplexius soting spesielt for akkurat din bilmodell. Du trenger ikke å kutte, kutte eller justere noe selv. Vi produserer soting til mer enn 4500 forskjellige bilmodeller og utvalget oppdateres kontinuerlig med nye og eldre kjøretøy. På grunn av egen produksjon i Sverige kan vi alltid levere raskt – du får sannsynligvis din ferdigkuttede solskjerming til bilen innen 3-7 dager, med pris på toning av vinduer fra 750 NOK inkl. mva. Frakt er alltid inkludert i prisen.