Skip to content

SOLFILM VS. SOLARPLEXIUS

Sammenlign solfilm: Vanlig solfilm vs. Solarplexius


SOLFILM TIL BIL

Solfilm eller såkalt vindusfolie, er en kjent løsning for mange i forbindelse med solarplexius toning av bilvinduer. Solarplexius solskjerm fungerer omtrent som solfilm, men selv om produktet har vært tilgjengelig i Sverige i mer enn 30 år, kan det fortsatt være uklart for mange hvordan Solarplexius solbeskyttelse skiller seg fra vanlig solfilm.

Solarplexius solbeskyttelseVanlig solfilm
Leveres alltid forhåndskuttet til hver unike bilmodell  Film på rulle
Enkel installasjon uten vann eller limMå kuttes for passform
Solarplexius montering på ca. 15 minutterSolfilmen monteres våt
Hardt, men fleksibelt tonet materialeKomplisert å montere selv
Ikke nødvendig med verktøy i forbindelse med monteringInstallasjonen krever verktøy
Laget av uknuselig polykarbonatDet kan ta uker å få solfilmen til å se bra ut
Like enkel å demontere som å montereLett å skrape opp f.eks. grunnet bruk av sikkerhetsbelter, barn, leker, dyr, bagasje osv.
Perfekt resultatLøsner lett og begynner å flasse
et forsøk på å montere en gjennomvåt solfilm på et bilvindu

TRADISJONELL SOLFILM

Solfilm selges vanligvis pakket på en rull, der et stykke er skjært til for å passe hvert av vinduene som skal farges. Produktet er derfor egnet for flere typer bilmodeller og vinduer. Et fint sluttresultat  krever imidlertid en presis beskjæring tilpasset bilens vindusform eller kjøp av en solfilm tilpasset formen på bilens vindu.

INSTALLASJON AV SOLFILMEN

Fargetoning av bilvinduet med vanlig solfilm kan gjøres selv, men arbeidet kan være svært  utfordrende uten riktig verktøy eller tidligere erfaring med Solarplexius montering.

Hvis installasjonen ikke kan utføres i en oppvarmet garasje, må det tas hensyn til værforholdene; i  kaldt vær fester vindusfilmen seg sakte fast i glasset, og i et ikke-klinisk miljø kan rusk eller støv lett fly inn under vindusfilme mens den monteres.

I tillegg til avansert skjæring, er montering av solfilm også en tidkrevende jobb for en ikke-profesjonell. Siden solfilmen blir montert på stedet ved å lime den til bilvinduene, er det lett å gjøre feil. Ved montering av solfilm må bilvinduene være gjennomvåte av såpevann. Arbeidet må utføres nøyaktig. Installatøren må være sikker på at solfilmen ikke krøller seg og at det ikke dannes luftbobler. I tillegg er det viktig å være oppmerksom på at i motsetning til et flatt vindu, har bilvinduer konvekse overflater, noe som gjør installasjonen ekstra vanskelig.

SOLARPLEXIUS SOLBESKYTTELSE

I motsetning til solfilm til vinduer, er Solarplexius solbeskyttelse bil laget av fleksibelt polykarbonat. Platene er uknuselige og tåler støt og skarpe bøyninger. Solskjermen er i utgangspunktet som en hard og fleksibel solfilm, med den fordelen at vindusskjermene er ferdigkuttet til hver av bilmodellene. Du monterer den enkelt uten vann, lim eller risiko for bobler.

Solarplexius ferdigkuttede tonede solskjermer leveres alltid med en perfekt passform, da de er produsert i henhold til din spesifikke bilmodell. Du trenger ikke engang å måle vinduene på bilen din.   Solarplexius sin database har eksakte vindusdimensjoner for mer enn 4 500 biler. Dette tilsier at du kan bestille perfekt tilpasset solbeskyttelse for bilvinduene dine ved ganske enkelt å oppgi Bilmerke, bilmodell og årsmodell når du bestiller.

Les mer om Solarplexius solbeskyttelse eller se prisen for bilen din i vår bilsøker:

INSTALLASJON AV SOLARPLEXIUS SOLBESKYTTELSE

Solarplexius solbeskyttelse er designet for rask og enkel installasjon. Det stive, men svært fleksible materialet, tilsier at du enkelt kan skyve Solarplexius solbeskyttelse på plass mellom bilvinduet og bilens interiør.

Installasjonen krever hverken lim, såpevann eller verktøy, men kanskje et håndkle. Den eneste forberedelsen som må gjøres er å vaske og tørke innsiden av bilvinduet med en mikrofiberklut. Om nødvendig kan området rundt bilvinduet også beskyttes, for eksempel med maskeringstape. Dette for å forhindre mulige riper. 

Vernehansker for å unngå fingeravtrykk og fettflekker er inkludert i bestillingen. Når alle solskjermer fra Solarplexius er på plass, festes de ved ganske enkelt å lukke de medfølgende brakettene mellom solskjerm og bilens interiør, uten å forårsake skade på bilen.

I motsetning til en vanlig solfilm er det ikke nødvendig å krympe Solarplexius solbeskyttelse for å fjerne bobler, da de spesiallagde solskjermene passer perfekt i bilvinduene. Solarplexius solbeskyttelse er også veldig enkel å demontere når det trengs, takket være den smarte monteringsmetoden og det fleksible materialet.

Se komplett monteringsveiledning.

Se prisen for bilen din og bestill Solarplexius solbeskyttelse her!