Skip to content

5 ENKLE TIPS SOM GJØR BILEN DIN KLAR FOR SOMMER


TIPS FRA SOLARPLEXIUS

Vinteren nærmer seg sakte våren, med mer sol og varmere temperaturer. Med Solarplexius-toning og solskjerming i bilen synker temperaturen inne i bilen, noe som gjør reisen mer behagelig for passasjerene. Vi ønsker å gi noen enkle vedlikeholdstips for en bedre bil.

For at bilferien skal bli så fantastisk som du har sett for deg, er det et par ting som bør ordnes først. For eksempel kan et ødelagt vindu ødelegge en god bilferie – så det er best å reparere frontruten før avreise. Her er flere verdifulle tips for en sommer på veien.

1. RIKTIG VASK + VOKSING

Etter vintermånedene er nok bilen skikkelig skitten. En skikkelig vask anbefales til sommeren og det kan også være verdt å bruke litt penger på voks. Da fester ikke skitten seg like lett, noe som fører til færre vask – bra for både lommebok og miljøet. I tillegg reduserer det risikoen for å få en ødelagt frontrute.

TONEDE VINDUER FOR OVER 4 500 BILER

Vi har forhåndskuttet solskjerming til mer enn 4500 forskjellige bilmodeller. Sortimentet vårt oppdateres kontinuerlig med solskjerming til både nye og eldre biler. Hvis du ikke finner din bilmodell kan du sende e-post eller ringe vår kundeservice, så hjelper vi deg.

2. PASS PÅ AT VINDRUTA ER FRI FOR STEINSKUD

Dette høres kanskje ut som en grei, men det er faktisk mange som går rundt med en ødelagt boks eller steinsprut. Frontruten står for opptil 30 prosent av bilens totale holdbarhet, så det er av største betydning at den er komplett.

En hel frontrute er svært viktig for bilens totale styrke.

3. KONTROLLER LUFTKONDITIONERING

I løpet av sommeren må nok bilens klimaanlegg jobbe ekstra hardt. For å unngå kjedelige overraskelser er det et smart tips å sjekke AC i tide, før årets varmeste periode er her. Før lange reiser er det også viktig å sjekke at klimaanlegget tåler litt høyere hastigheter. Det anbefales ikke å reparere klimaanlegget selv – kontakt i så fall et autorisert bilverksted.

4. KONTROLLER DEKKENE

Like viktig som å reparere eller skifte frontruten er å sjekke dekkene. Hvis du for eksempel har kjørt med snøkjettinger om vinteren, kan det ha forårsaket slitasje på gummien. Gi dekkene en visuell inspeksjon og sjekk mønsterdybden før bilferien i sommer. I tillegg er det mange som unnlater å sjekke lufttrykket i dekkene, noe som kan forårsake store skader.

5. TEST BREMSENE

Om vinteren slites bremsene ekstra hardt. Dette skyldes blant annet at det er mer trafikk og at de fleste er tilbøyelige til å bremse mer på glatt føre. Derfor er det greit å teste bremsene, slik at alt fungerer som det skal. Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre det selv, anbefales det å ansette en erfaren mekaniker.